Spomaľte a užite si čaro prítomného okamihu s kolekciou joga šperkov

Joga nie je len telesným cvičením, ktoré vedie k pružnému a silnému telu. Táto prastará indická disciplína ukrýva hlbokú filozofiu, ktorá umožňuje dosiahnuť pokoj a rovnováhu v každodennom živote, po ktorých v dnešnom rýchlom svete túži stále viac ľudí. A práve to nás inšpirovalo na vytvorenie kolekcie jogových šperkov, ktoré vás budú sprevádzať na ceste za spomalením a láskyplnou starostlivosťou o seba.

Harmónia tela, duše aj životného prostredia

Súčasťou jogovej filozofie je nielen starostlivosť o nás samých, ale aj prostredie, v ktorom žijeme. Preto aj retiazky a náramky, ktoré tvoria jogovú kolekciu, spĺňajú princípy udržateľnosti. Vznikajú tým najšetrnejším spôsobom a sú vyrobené z materiálov, ktoré nezaťažujú planétu. Šnúrkové náramky tvoria farebné šnúrky z recyklovaného polyesteru, ktorý sa získava z recyklovaných PET fliaš a spĺňa podmienky certifikáciou OEKO-TEX aj GRS. A na výrobu retiazok a príveskov, ktoré zdobia najrôznejšie jogové symboly, sme použili výhradne recyklované zlato, striebro a platinu.

Joga

Osem symbolov, ktoré podporia vašu jogovú prax

K joge neodmysliteľne patrí veľa spirituálnych symbolov, ktoré majú dôležitý význam pre hlbšie pochopenie jogovej praxe. Často sa používajú počas meditácií a fungujú aj ako ochranné talizmany. Každý šperk z kolekcie zdobí jeden z ôsmich jogových symbolov s jedinečným posolstvom. Poďte sa o nich dozvedieť viac a vyberte si taký, ktorý si žiada vaše srdce.

  • Strieborný joga náhrdelník so symbolom Hamsa
    Strieborný joga náhrdelník so symbolom Hamsa
  • Povrázkový joga náramok Sun and Moon
    Povrázkový joga náramok Sun and Moon
  • Joga prívesok so symbolom Jin Jang
    Joga prívesok so symbolom Jin Jang
  • Povrázkový joga náramok so symbolom Om
    Povrázkový joga náramok so symbolom Om
  • Joga prívesok Kvet života
    Joga prívesok Kvet života
  • Povrázkový joga náramok Mandala
    Povrázkový joga náramok Mandala

Objaviť kolekciu jogových šperkov

Lotosový kvet napomáha duchovnému rastu

Ak cvičíte jogu, s lotosovým kvetom ste sa už určite stretli. Možno v polohe lotosového sedu zvanej padmásana, alebo v podobe ozdôb na najrôznejších jogových pomôckach či oblečení. Kvet lotosu je ikonickým symbolom krásy, pretože sa vyskytuje v bahnitej vode, a napriek tomu zostáva nepoškvrnený. Pre jogínov a jogínky je lotosový kvet symbolom duchovného prebudenia a rastu. Cez korene zapustené v bahne vyrastá z vody do nádhernej kvetiny – rovnako ako my sa môžeme prostredníctvom jogovej praxe vymaniť z pazúrov materiálneho sveta a duchovne „rozkvitnúť“.

Náramek lotosový květ

Posvätná energia ukrytá v mandale a v kvete života

Detaily, ktoré tvoria mandalu, predstavujú každú jednu existenciu na zemi. Symbol mandaly je tu, aby nám pripomenul, že každý z nás je súčasťou jedného celku. Používa sa predovšetkým pri meditáciách, počas ktorých pomáha s koncentráciou a hľadaním zmyslu života. Previazanosť a jednotu všetkého bytia na svete predstavujú aj ďalšie symboly – strom života a kvet života. Ten sa využíva na upokojenie, zlepšenie spánku aj na ochranu pred negatívnou energiou.

Provázkový náramek se symbolem Mandala

So symbolom óm sa napojíte na silu vesmíru

Óm je mantra, ktorou sa často začína aj končí lekcia jogy alebo meditácie. Je považovaná za prvotný zvuk, z ktorého povstal celý vesmír. Vďaka vysokej vibračnej frekvencii tejto mantry sa dá dosiahnuť uvoľnenie, relaxácia aj stav meditácie. Verí sa, že óm znak zjednocuje, dokáže otvoriť tretie oko a napojiť sa na božskú silu vesmíru.

Přívěsek se symbolem Óm

Ruka Fatimy chráni pred negatívnou energiou

Tento symbol, označovaný ako hamsa, reprezentuje ženstvo a podporuje plodnosť aj bezpečný priebeh tehotenstva. Okrem toho sa hamsa prívesok považuje za veľmi silný talizman, ktorý zbavuje strachu, ukazuje nám správny smer a oko uprostred symbolu ochraňuje pred všetkým zlom.

Náramek se symbolem Hamsa

Dokonalá harmónia v podobe symbolu enso

Hoci sa na prvý pohľad zdá, že rovnako ako karma nie je enso nič viac než obyčajný kruh, nie je to tak. Enso ukrýva veľa významov – krásu v nedokonalosti, umenie zbaviť sa všetkých očakávaní, prítomnosť i neprítomnosť, počiatok a koniec všetkého. Tento symbol zenového kruhu osvietenia pochádza z budhizmu a predstavuje dokonale harmonický stav mysle, je stelesnením tvorivého okamihu a prijatia nášho vnútorného ja.

Provázkový náramek se symbolem Enso

Jin a jang učí o dôležitosti rovnováhy

Či už ide o rovnováhu medzi pracovným a súkromným životom, rodinou a priateľmi alebo pohybom a oddychom, starobylý čínsky koncept jin a jang označuje protikladné sily, ktoré sú prepojené, navzájom sa dopĺňajú a jedna bez druhej by nemohla existovať. Energia jin je považovaná za ženskú, pokojnejšiu a temnejšiu, zatiaľ čo mužská energia jang je aktívna a svetlá. Jin predstavuje prijatie toho, čo už máme, zatiaľ čo jang sa vzťahuje na aktivitu a snahy meniť seba aj svet okolo nás.

Přívěsek se symbolem Jin Jang

Slnko a mesiac ako symbol hatha jogy

Hatha joga je jedným z najstarších druhov jogy a práve slovo hatha odkazuje na slnko a mesiac. „Ha“ totiž znamená v sanskrite slnko a odkazuje na prvú polovicu tela, zatiaľ čo „tha“ je mesiac, ktorý symbolizuje jeho ľavú polovicu. A rovnako ako táto dvojica nebeských telies spolupracuje a funguje v rovnováhe, cvičeniu hatha jogy pomáha zjednotiť obe polovice nášho tela tak, aby perfektne fungovali a netrápili ich žiadne problémy.

Provázkový náramek se symbolem Slunce a Měsíce

Šperky inšpirované jogou na nové začiatky

Už dlho sa pohrávate s myšlienkou, že začnete cvičiť jogu? Zaobstarajte si náramok alebo prívesok z našej jogovej kolekcie ako symbol vašej novej etapy zahrňujúcej praktizovanie jogy. Veríme, že si vás našla v ten správny čas.

Aby ste mohli začať hneď, okrem jogových šperkov sme si pre vás pripravili video sériu jogových lekcií s našou Simčou, ktoré sú vhodné pre každého – od úplných nováčikov po pokročilých. Nájdete ich tu na našom YouTube kanáli úplne zadarmo.

Tak na nič nečakajte a vydajte sa na cestu za vašim spokojnejším ja.

Namasté

  • Joga prívesok Sun and Moon
    Joga prívesok Sun and Moon
  • Povrázkový joga náramok so symbolom Jin Jang
    Povrázkový joga náramok so symbolom Jin Jang
  • Joga prívesok so symbolom Om
    Joga prívesok so symbolom Om
  • Povrázkový joga náramok so symbolom Hamsa
    Povrázkový joga náramok so symbolom Hamsa
  • Strieborný joga prívesok so symbolom Enso
    Strieborný joga prívesok so symbolom Enso
  • Strieborný joga prívesok Mandala
    Strieborný joga prívesok Mandala

Joga šperky

Newsletter

Okrem článkov ponúkame aj množstvo akcií, zliav a súťaží.

Chcete o nich vedieť ako prvý? Stačí sa prihlásiť k nášmu newsletteru.

Emailovú adresu ste nezadali správne.

Musíte súhlasiť s podmienkami.

Témy, o ktorých píšeme

  • Čítať túto tému

    Všetko o šperkoch

  • Čítať túto tému

    Zásnuby

  • Čítať túto tému

    Všetko o svadbe

  • Čítať túto tému

    Ako na darčeky