Ako zabaviť deti na svadbe?

Chystáte svadbu a množstvo vašich priateľov má deti vo veku od tých najmenších bábätiek po veľkých školákov? Nebojte sa toho, poradíme vám, ako si to užijú úplne všetci. Deti, ich rodičia a hlavne vy.

Deti na svadbe: áno alebo nie?

Toto je prvá otázka, na ktorú by ste si mali hneď na začiatku ako hostitelia odpovedať. Sú svadby, kde snúbenci svadobčanov poprosia o to, aby nechali svoje deti s babičkami a nepozývajú ich. Väčšinou to sú ale svadby, kde má byť detí iba zopár.

Pokiaľ sa beriete vo veku, keď už väčšina vašich priateľov alebo blízkych deti má, verte, že ani toto nie je problém. Máme pre vás tipy, ako deti zabaviť tak, aby to aj s takou menšou škôlkou bola super svadba.

Deti na svadbe

Drobné pozornosti pre najmenších

Zaujať deti nie je také zložité – chce to len trochu fantázie. Deti milujú prekvapenie a drobnosti. Prečo myslíte, že je tak populárne čokoládové vajíčko s hračkou?

Začnite napríklad s miestom na sedenie. Ku každej stoličke malého svadobčana priviažte héliový balónik. Na menovku nechajte spolu s menom vytlačiť aj farebnú postavičku z rozprávky. Namiesto karty so svadobným menu založte menším deťom na stôl omaľovánky s pastelkami a starším jednoduchú svadobnú krížovku alebo sudoku.

Svadobný program pre deti

Medzi obedom a prvým tancom alebo krájaním torty je väčšinou hluché miesto. Svadobčania sa ubytovávajú, alebo sa pri káve rozprávajú. DJ už je väčšinou na mieste a tu nastáva jeho chvíľa.

V dnešnej dobe je bežné, že kapela alebo DJ majú vo svojom repertoári aj pesničky pre deti. Tí lepší majú navyše eso v rukáve v podobe detských tanečných hier. Pokiaľ ten váš nie, pripravte jednoduché hry dopredu a poproste ho, aby sa na hodinku stal rozprávkovým muzikantom.

3 tipy na tanečné hry pre deti:

  • Hádanie rozprávok podľa pesničiek.
  • Hra na sochy - pri stopnutí pesničky sa nikto nesmie pohnúť.
  • Stoličková - na koho po zastavení pesničky nezostane voľná stolička, vypadáva.
Svadobný plánovač
Majte svadobné prípravy pod kontrolou

Plánovanie svadby nie je jednoduchá vec. Aby sme vám všetko čo najviac uľahčili, pripravili sme pre vás podrobný svadobný plánovač, v ktorom vás prevedieme celými prípravami krok za krokom. S ním vás budú prípravy svadobného dňa baviť a budete mať istotu, že na nič dôležité nezabudnete.

Zverte deti profesionálom

Na množstve svadieb je bežné, že sa na strážení detí podieľajú profesionálne agentúry. Privezú si hračky, stavebnice, hry a vytvoria detský kútik snov. Pre deti môžu vytvoriť kreatívny program s kreatívnymi hrami, maľovanie na tvár a často majú k dispozícii aj skákací hrad.

Jednoducho všetko, na čom sa dohovoríte a čo bude najvhodnejšie podľa veku detí. „Strážiace tety“ sú certifikované aj na starostlivosť o malé bábätká, takže kočík pokojne povozia a čerstvé mamičky si v pokoji vypijú kávu.

Áno, za túto službu zaplatíte. Trúfame si ale povedať, že vo svadobnom rozpočte sa táto suma stratí. Už len preto, že je to služba na cca 4 - 6 hodín a navyše ju vyváži nadšenie všetkých prítomných rodičov aj detí.

Páčia sa vám naše tipy? Vyskúšajte niektorý z nich a uvidíte, že: „To bolo super, tetaaaa!” budete počuť ešte niekoľko týždňov po svadbe.

Deti na svadbe

Newsletter

Okrem článkov ponúkame aj množstvo akcií, zliav a súťaží.

Chcete o nich vedieť ako prvý? Stačí sa prihlásiť k nášmu newsletteru.

Emailovú adresu ste nezadali správne.

Musíte súhlasiť s podmienkami.

Témy, o ktorých píšeme

  • Čítať túto tému

    Všetko o šperkoch

  • Čítať túto tému

    Zásnuby

  • Čítať túto tému

    Všetko o svadbe

  • Čítať túto tému

    Ako na darčeky