5 netradičných šperkov, ktorými zaujmete

Pozor, tieto tipy rozhodne nie sú pre hanblivé dámy. S nasledujúcimi klenotmi zaručene vyniknete v každom dave.

Grillz

“Zlaté zuby” alebo grillz sú veľmi zaujímavou ozdobou zubov. Správne, zubov. Tento šperk bol ešte nedávno výsadou rapperov, pomaly sa ale dostáva do mainstreamu a čoraz viac ho obľubujú aj bežní ľudia. Grillz môžu byť:

  • plné, teda pôsobiť efektom doslova “zlatých” zubov,
  • vykrojené, teda čiastočné lemovanie zlatého kovu na zuboch,
  • alebo navyše s drahokamami.

Grillz sú šperkom, ktorý rozhodne nie je pre každého. Ak si trúfate zažiariť v dave, sú pre vás pravá tá voľba.

Grillz

Brošne

Možno si ich pamätáte ako ozdoby kabátov vašich babičiek či prababičiek. Faktom ale je, že brošne sa znova vracajú na výslnie a to právom! Dokážu krásne oživiť akýkoľvek kabát či sako a dodať celkovému outfitu poriadny šmrnc.

Naviac ich dostanete v rôznych verziách - extravagantné aj minimalistické. S drahými kameňmi, perlami, ale aj v zaujímavých tvaroch, kde sa predvedie majstrovské umenie zlatníkov. Akú si vyberiete vy?

Brož

Čelenky a ozdoby do vlasov

Ligotavé ozdoby hlavy nemusia byť iba výsadou kráľovských rodín. Jemné, decentné čelenky z drahého kovu, ozdobené diamantmi alebo drahými kameňmi, vás dokážu krásne rozžiariť. Na párty, počas elegantnej slávnostnej príležitosti i v bežný deň a naviac doplnia váš účes.

Rovnako zaujímavými ozdobami môžu byť aj pomôcky na uchytenie účesu - od gumičiek, ktoré v sebe majú trblietavé vzácne kamene, až po ihlice do vlasov z drahých kovov.

Septum

Náušnice a piercingy v uchu sú pomerne bežná záležitosť, ale so septum, teda piercingom v nose, sa stretnete menej často. Mnohými ľuďmi je považovaný za najmenej bolestivý typ piercingu. Samozrejme, existujú rôzne tvary ozdôb do nosa, ale septum je špecifický svojim tvarom - ide o čisté alebo zdobené krúžky.

O septum je pomerne jednoduché sa starať, pokiaľ práve nedostanete nádchu, keď sa vám hojí ranka v nose.

Septum

Záušnice

Šperk, ktorý bol veľmi obľúbený v staroveku, sa znova dostáva na výslnie. Ako napovedá názov, záušnice nechajú vyniknúť celý priestor za uchom.
Môžu byť veľké, extravagantné a farebné, zvyčajne ich tvorí vejár z rôznych pierok, kvetov, ale aj kovov. Tento druh ozdoby je ideálnym výrazným doplnkom pre bohémky, na párty alebo festival. Zvoliť si ale môžete aj jemnejšiu a decentnejšiu verziu záušníc, ktorú zvyčajne tvorí iba menšia ozdoba z drahého kovu a malá retiazka.

Máte medzi týmito netradičnými šperkami svojho favorita? Alebo ho dokonca vlastníte vo svojej šperkovnici? Podeľte sa s nami o vaše krásne fotky na našom Instagrame @eppi.cz alebo v eppickej galérii na eppi.cz.

Newsletter

Okrem článkov ponúkame aj množstvo akcií, zliav a súťaží.

Chcete o nich vedieť ako prvý? Stačí sa prihlásiť k nášmu newsletteru.

Emailovú adresu ste nezadali správne.

Musíte súhlasiť s podmienkami.

Témy, o ktorých píšeme

  • Čítať túto tému

    Všetko o šperkoch

  • Čítať túto tému

    Zásnuby

  • Čítať túto tému

    Všetko o svadbe

  • Čítať túto tému

    Ako na darčeky