Symbolika šperkov: znak karmy

Porozhliadnite sa okolo seba - schválne, koľko napočítate vecí, ktoré majú tvar nekončiacej kružnice? Veríme, že pár ich určite bude. Vedeli ste však, že v tomto zdanlivo obyčajnom tvare môžete hľadať aj istú symboliku? Určite ste sa už niekedy zaujímali o osud alebo „zákon“ karmy, pravdepodobne vám táto téma bude blízka. Práve znak karmy si totiž môžeme spájať s prostým tvarom kruhu, ktorý často objavíte aj vo svete šperkov.

Okrem toho, že naše klenoty vyrábame s láskou a každému kúsku venujeme tú najlepšiu starostlivosť, radi sa občas pohráme aj so symbolikou a v šperkoch vyobrazujeme rôzne významy a symboly.

Karma stříbrný přívěsek s diamanty

Čo je to vlastne karma?

„Karma je zdarma.“ Asi tento obľúbený výrok poznáte, že? Teória karmy je spätá predovšetkým s náboženskou filozofiou budhizmu a hinduizmu. Zjednodušene si ju môžeme predstaviť ako prepojený cyklus (preto symbol kruhu), v ktorom má každý náš čin nejaký nevyhnutný následok. Význam karmy je vlastne veľmi jednoduchý: všetko to, čo nás v živote stretne, je len našou zásluhou, pretože sme sa o to v minulosti pričinili svojimi vlastnými krokmi. Karma tak v sebe spája dve podstatné veci –⁠ príčinu a následok.

Veľa ľudí si karmu spája s akýmsi systémom odmeny alebo trestu. Toto vysvetlenie však nie je zrovna presné. Pre správne pochopenie tejto teórie je potrebné si uvedomiť, že karma nás za nič neodmieňa a ani netrestá –⁠ je len odozvou našich vlastných činov. Ako náš život bude vyzerať? To máme len vo svojich rukách.

Symbol karmy v šperkoch

Ale teraz už ku šperkom! Symbol karmy býva nielen v klenotníctve veľmi obľúbenou témou a jeho jednoduchý geometrický tvar s obľubou využívajú dizajnéri v celej škále umenia. Áno, aj my sme podľahli a v našej ponuke šperkov má karma svoje čestné miesto.

  • Set karma náhrdelníkov pre dvoch Caiden
    Set karma náhrdelníkov pre dvoch Caiden
  • Diamantové karma náušnice Leonna
    Diamantové karma náušnice Leonna
  • Strieborný povrázkový náramok so symbolom Karma
    Strieborný povrázkový náramok so symbolom Karma
  • Symbolický náhrdelník s diamantmi Mariah
    Symbolický náhrdelník s diamantmi Mariah
  • Zlaté napichovacie krúžky Clemo
    Zlaté napichovacie krúžky Clemo
  • Karma prívesok s diamantmi Adara
    Karma prívesok s diamantmi Adara

Šperky so symbolom karma

Kúsky s týmto symbolom sú tým pravým orechovým pre každého, kto sa rád ozdobí klenotom s hlbším významom alebo chce dať najavo svoju životnú filozofiu. Ak veríte na osud, spravodlivú rovnováhu vesmíru či životy budúce i minulé, nemal by vám taký náhrdelník alebo náramok so symbolom karmy v šperkovnici rozhodne chýbať.

Jednoduchý a pekný geometrický tvar karmy však chytí za srdce aj ženu so zmyslom pre eleganciu, ktorá si potrpí na decentný štýl a minimalistické šperky. Rozhodne poteší aj jeho univerzálnosť –⁠ jednoducho ho zladíte s ďalšími klenotami a perfektne ním doplníte každý outfit. Geometrické tvary sú navyše totálne in! Predstavte si vo svojom uchu jemné náušnice so znakom karmy... Tomu predsa neodoláte, nie?

Zlaté napichovací karma náušnice s diamantem

Karma má vďaka svojmu jednoduchému symbolu, ktorý je na prvý pohľad vlastne úplne obyčajným krúžkom, ešte jednú veľkú výhodu –⁠ hodí sa takmer na každú príležitosť. V porovnaní s inými symbolmi, ktoré môžu byť pri určitých udalostiach nevhodné alebo zavádzajúce, nie je tento kúsok prehnane vypovedajúci ani extravagantný. Ľudia si vás tak nebudú škatuľkovať a vy si svoj obľúbený šperk môžete vziať kedykoľvek a kamkoľvek.

A ako ste na tom so skrytými významami vo svete šperkov vy? Zaujal vás znak karmy? Alebo dávate radšej prednosť iným symbolickým šperkom? Podeľte sa s nami, radi sa inšpirujeme!

Newsletter

Okrem článkov ponúkame aj množstvo akcií, zliav a súťaží.

Chcete o nich vedieť ako prvý? Stačí sa prihlásiť k nášmu newsletteru.

Emailovú adresu ste nezadali správne.

Musíte súhlasiť s podmienkami.

Témy, o ktorých píšeme

  • Čítať túto tému

    Všetko o šperkoch

  • Čítať túto tému

    Zásnuby

  • Čítať túto tému

    Všetko o svadbe

  • Čítať túto tému

    Ako na darčeky