Symbolika šperkov: znak nekonečna

Čo pre vás znamená nekonečno? Tajomný Vesmír, ktorý sa vraj stále rozširuje? Lásku, ktorú práve cítite? Alebo je pre vás ležatá osmička len nezrozumiteľným matematickým pojmom? Poďme sa bližšie zoznámiť s významom tohto takmer mystického symbolu a vysvetliť si, na aké príležitosti sa hodia šperky ním ozdobené.

Uroboros, symbol dokonalosti

Uroboros nie je zaklínadlo. Ide o starodávne zobrazenie hada požierajúceho si vlastný chvost. Málokto vie, že tento významný hermetický a alchymický symbol býva na mnohých kresbách stočený práve do tvaru ležiacej osmičky. Predstavuje cyklickú podstatu vecí, nekonečný návrat od konca k začiatku, vlastne prirodzený poriadok ľudskej existencie a života ako takého. Had či drak je občas sprevádzaný latinským textom „Draco interfecit se ipsum, maritat se ipsum, impregnat se ipsum“ alebo „Drak sa sám zabíja, žení sa so sebou samým, oplodňuje sám seba“. Vyjadruje, že „Všetko je Jedno“.

Náramek nekonečno

Symbol pochádza zo starovekého Egypta, kde bol zobrazovaný v podsvetných knihách a pohrebnej ikonografii a odvtedy bol používaný mnohými národmi sveta v podobnom význame.

Uroboros však nesie ešte jedno posolstvo. Na niektorých zobrazeniach je tento plaz z polovice svetlý a z polovice tmavý, čím naznačuje symboliku jin jang, duality vecí, ktoré sa vzájomne dopĺňajú a tvoria dokonalý celok. Ak teda váš „nekonečný“ šperk nesie dva kontrastné tóny, môžete ich považovať za svoj talizman vyzdvihujúci práve onú dualitu a dokonalosť.

Kedy obdarovať šperkom so symbolom nekonečna

Nekonečno - dokážete si predstaviť symbol, ktorý by sa lešie vynímal na vašich zásnubných prsteňoch alebo svadobných obrúčkach? Vyjadrite si navzájom, že lesk vašich citov nikdy nepohasne rovnako ako klenot na vašich prstoch, a že aj napriek rozdielnosti, alebo možno práve vďaka nej, ste ako pár dokonalí.

  • Zlatý prepletaný prsteň s diamantmi Asela
    Zlatý prepletaný prsteň s diamantmi Asela
  • Prepletený prsteň s lab-grown diamantmi Kendal
    Prepletený prsteň s lab-grown diamantmi Kendal
  • Zlatý romantický prsteň s diamantmi Swien
    Zlatý romantický prsteň s diamantmi Swien

Nechystáte ešte svadbu, no cítite, že chcete romanticky vyjadriť svoje pocity? Venujte náhrdelník so symbolom nekonečna svojej milovanej na Valentína, aby ste jej vyjadrili svoj nekonečný obdiv. Ak navyše ponesie dve kontrastné farby, tmavú a svetlú, bude dokonalým symbolom dvoch protikladov, ktoré tvoria výnimočný celok.

Náhrdelník nekonečno

Cyklická symbolika „nekonečných“ šperkov sa tiež výborne hodí na príležitosti, akými sú privítanie nového potomka alebo oslava narodenín. Ležatá osmička na náhrdelníku, prsteni či náušniciach môže v týchto slávnostných okamihoch symbolizovať podstatu života na Zemi, ktorý neustále osciluje medzi narodením a smrťou.

Seba alebo svojich milovaných môžete potešiť nielen znakom nekonečna. Nahliadnite aj medzi ďalšie symbolické šperky, vďaka ktorým nadobudnú vaše klenoty hlbší význam a ich nosenie bude ešte radostnejšie.

  • Strieborný náhrdelník Infinity
    Strieborný náhrdelník Infinity
  • Povrázkový náramok s motívom nekonečna Infinity
    Povrázkový náramok s motívom nekonečna Infinity
  • Náušnice s motívom nekonečna Infinity
    Náušnice s motívom nekonečna Infinity
  • Strieborný fashion náramok Infinity
    Strieborný fashion náramok Infinity
  • Prívesok zdobený diamantmi Infinity
    Prívesok zdobený diamantmi Infinity

Šperky so symbolom nekonečna

Newsletter

Okrem článkov ponúkame aj množstvo akcií, zliav a súťaží.

Chcete o nich vedieť ako prvý? Stačí sa prihlásiť k nášmu newsletteru.

Emailovú adresu ste nezadali správne.

Musíte súhlasiť s podmienkami.

Témy, o ktorých píšeme

  • Čítať túto tému

    Všetko o šperkoch

  • Čítať túto tému

    Zásnuby

  • Čítať túto tému

    Všetko o svadbe

  • Čítať túto tému

    Ako na darčeky