Šperky, ktoré ovládli rok 2022

Rok 2022 je za nami. A rovnako ako vlani, aj tento rok sa chceme obzrieť za módnymi smermi, ktoré v uplynulých dvanástich mesiacoch najviac ovplyvnili svet šperkov. Pohodlne sa usaďte a prečítajte si rekapituláciu tých najhorúcejších trendov.

Uvedomelý prístup k výberu materiálov

Stále viac firiem a spotrebiteľov sa snaží správať udržateľne a tým zmierňovať dopady svojho správania na životné prostredie. Táto téma, samozrejme, ovplyvnila aj oblasť šperkov. Veľa modelov sa vyrába z recyklovaných ušľachtilých kovov, ktoré z 90 % využívame aj my v Eppi a do budúcnosti sa chceme dostať na rovných sto.

Ďalším udržateľným a ekologickým hitom sú lab-grown diamanty a moissanity, ktoré nezaťažujú planétu, pretože sa neťažia v baniach, ale rastú v laboratóriu pod prísnym dohľadom profesionálov. Ich pridanou hodnotou je tiež fakt, že sú o 30 % lacnejšie než prírodné varianty.

Prsteň s certifikovaným yellow lab-grown diamantom
Lab-grown diamanty môžu byť nielen klasicky biele, ale aj žlté, ružové alebo modré.
Zásnubný prsteň s pear moissanitom
K trendom patria aj rôzne tvary drahokamov, ako je aj tento pear moissanit.

Farebné náramky pre lepšiu náladu

Týmto rokom, bohužiaľ, otriaslo aj niekoľko tragických udalostí, ktoré asi nie je potrebné menovať. Možno práve preto sa do popredia záujmu dostali šperky plné farieb a veselých symbolov, ktoré dodávajú energiu aj v tých najhorších chvíľach. Okrem enamelových šperkov sú to aj štýlové šnúrkové náramky, ktoré kombinujú hneď tri trendy naraz - farby, symboly a recyklované materiály. Dajú sa nosiť na rukách i nohách a pristanú komukoľvek akéhokoľvek veku, vyznania alebo genderu. Stačí si len vybrať vašu obľúbenú farbu šnúrky, ktorá je vyrobená z recyklovaných PET fliaš, a motív prívesku z recyklovaného zlata alebo striebra - a potom už len čerpať pozitívny „vibe“ krásneho šperku, inšpirovaného starodávnou technikou macramé.

Povrázkový náramok s gravírom súradníc
Strieborný pánsky povrázkový náramok s gravírom súradníc Bates
Povrázkový náramok s listom Monstera
Povrázkový náramok s listom Monstera

Zásnuby s Toi et Moi

Tento zásnubný trend znovu nastolil americký raper a spevák Colson Baker alias Machine Gun Kelly, keď v januári 2022 požiadal o ruku svoju partnerku, herečku Megan Fox. Pýtate sa, prečo píšeme „znovu“ nastolil? Pretože tento nádherný prsteň nechal prvýkrát vyrobiť už Napoleon Bonaparte pre svoju budúcu manželku Joséphine de Beauharnais. Jeho názov „Toi et Moi“ pochádza z francúzštiny a znamená „Ty a Ja“, čo dokonale vystihuje dizajn prsteňa, ktorý tvoria dva diamanty alebo iné drahokamy. Dvojica kameňov symbolizuje lásku a hlboké puto medzi partnermi. Takže ak hľadáte symbolický zásnubný prsteň, Toi et Moi je ten pravý. A niečo nám našepkáva, že bude trendom vládnuť ešte dlho.

Zásnubný prsteň Toi et Moi so smaragdom a moissanitom
Dvojica moissanitu a smaragdu odkazuje na vás a vašu drahú polovičku.
Zásnubný prsteň Toi et Moi so zafírom a moissanitom
Zásnubný prsteň so zafírom a moissanitom inšpirovaný modelom Joséphine de Beauharnais.

Perly pre ňu i pre neho

Obľuba pánskych i genderovo neutrálnych šperkov raketovo rastie. Pravdepodobne aj vďaka slávnym osobnostiam, ktoré tento rok doplnkami naozaj nešetrili. Jednou z takýchto ikon je tiež britský spevák a herec Harry Styles, ktorý búra stereotypy, čo sa pánskeho štýlu týka. Nebojí sa obliekať extravagantné modely s feministickými prvkami, lakuje si nechty a hlavne - nosí šperky. Veľa šperkov. Jeho signature kúskom je určite perlový náhrdelník, ktorý sa stal pánskym šperkom číslo jeden. V tesnom závese sú zlaté alebo strieborné náhrdelníky s príveskami aj bez, masívne prstene s drahokamami alebo pečatné prstene vo vintage štýle. Tie môžete zbadať na celebritách ako je Justin Bieber, Shawn Mendes, Brooklyn Beckham, Drake alebo Timothée Chalamet.

Decentný perlový náhrdelník
Trend perlových náhrdelníkov si zamiloval aj @jan_hrdlicka.
Prsteň s diamantom a gravírom písmena
Dokonale osobitým šperkom je pečatný prsteň s vygravírovaným písmenom.

Hodinky s drahokamami

Hodinky už dávno nie sú len obyčajným ukazovateľom času. V priebehu rokov sa z nich stali módne doplnky, ktoré dotvárajú celkový štýl svojho nositeľa. Preto sme sa rozhodli uviesť na trh luxusné hodinky Vremmy pre mužov i ženy, ktoré kombinujú hneď niekoľko trendov tohto roku - kvalitu materiálov, udržateľnosť i možnosť personalizovať ich vďaka konfigurátoru a gravírovaniu.

Ich nadčasovosť zaručuje švajčiarsky automatický pohon, prvotriedna chirurgická oceľ a dokonalý dizajn doplnený o diamanty a drahokamy podľa vášho výberu. Už ste si vybrali tie vaše?

Luxusné automatické hodinky Vremmy
Kombinácia nerezovej ocele a zafírového skla zaručuje odolnosť voči korózii i poškriabaniu.
Automatické hodinky Vremmy s gravírovanim
Osobný detail v podobe miniatúrneho gravírovania vrytého do zapínania.

Šperky, ktoré prebúdzajú emócie

Tohtoročnými trendmi sa ako červená niť ťahá symbolika a hlbší význam. Skrátka chceme od šperkov niečo viac než len na pohľad krásny doplnok. Túžime po talizmanoch, ktoré nás nabijú pozitívnou energiou. Vyhľadávame personalizované šperky, ktorými dávame obdarovaným najavo, že nám na nich záleží. Nosíme medailónky s gravírovaním na prianie, náhrdelníky s písmenami alebo konštelácie - náušnice v tvare znamenia zverokruhu ozdobené súvisiacimi drahokamami. Každý sme originál a prajeme si, aby to odrážali aj naše osobité, jedinečné a neopakovateľné šperky.

Náušnica so znamením zverokruhu Capricorn
Precízna zlatnícka práca, farebné drahokamy a symbolika horoskopu – to sú náušnice Capricorn.
Zlatá náušnica s písmenom
Náušnica zo 14-karátového zlata v tvare písmena podľa vášho výberu.

Povedzte to statement náhrdelníkom

K symbolickým šperkom, ktoré boli a stále sú v kurze, patria statement náhrdelníky. Toto anglické slovíčko, ktoré sa dá preložiť ako „prehlásenie“ alebo „vyjadrenie“, priamo odkazuje na ich význam. So statement šperkom totiž jasne ukážete okolitému svetu, aký máte názor a čo je pre vás dôležité. Nemôžete žiť bez psieho miláčika? Skrášlite sa príveskom v tvare vášho štvornohého parťáka. Milujete Bratislavu, Prahu, Londýn, Paríž alebo Berlín? Vďaka našej kolekcii Skyline si môžete ozdobiť dekolt náhrdelníkom so siluetami pamiatok populárnych metropol, ale aj s motívmi jednotlivých štátov - Slovenska, Českej republiky, Nemecka alebo historického Československa.

Náhrdelník s motívom Slovenska
Náhrdelník s motívom Slovenska a siluetami bratislavských pamiatok.
Prívesok v tvare psa s gravírom French Bulldog
Prívesok, ktorý vám vždy pripomenie vášho štvornohého parťáka.

Všetky tvary a odtiene salt and pepper diamantov

Pre neopozerané šperky s hodvábne sivými salt and pepper diamantmi máme v Eppi slabosť už dlho, ale tento rok trendujú snáď ešte silnejšie. Preto sme sa našu salt and pepper „rodinku“ rozhodli doplniť o modely so salt and pepper diamantmi v ďalších farbách, ako je žltá alebo červená, a v nevšedných tvaroch - lozenge, superman, hexagón alebo aj kite - ktoré povyšujú tieto originálne drahokamy na jedinečné umelecké diela.

Zlatý prsteň so salt and pepper diamantom a lab-grown diamantmi
Prsteň so salt and pepper diamantom upúta tvarom radiant i žltosivým odtieňom.
Zlatý prívesok s kite salt and pepper diamantom
Diamant v červenožltých odtieňoch a kite brus vás iba tak neomrzí.
Chcete vidieť ešte viac šperkov inšpirovaných tohtoročnými trendmi? Pozrite si naše trblietavé novinky roku 2022 a dajte nám vedieť, ktorým módnym vlnám ste tento rok podľahli vy!

Newsletter

Okrem článkov ponúkame aj množstvo akcií, zliav a súťaží.

Chcete o nich vedieť ako prvý? Stačí sa prihlásiť k nášmu newsletteru.

Emailovú adresu ste nezadali správne.

Musíte súhlasiť s podmienkami.

Témy, o ktorých píšeme

  • Čítať túto tému

    Všetko o šperkoch

  • Čítať túto tému

    Zásnuby

  • Čítať túto tému

    Všetko o svadbe

  • Čítať túto tému

    Ako na darčeky