Kolekcia šperkov Malý princ:
Poklad modernej literatúry znovu ožíva

Kolekcia Malý princ s oficiálnou licenciou Le Petit Prince sa zrodila z túžby šíriť dôležité posolstvo o láske, priateľstve a detskej fantázii. Poďte si s nami pripomenúť dojemný príbeh Malého princa v sprievode šperkov s ikonickými ilustráciami a citátmi francúzskeho spisovateľa Antoina de Saint-Exupéryho.

Šperky Malý princ s knihou


„Keď som mal šesť rokov, videl som raz v knižke o pralese, čo sa volala „Pravdivé príbehy", nádherný obrázok.“

Týmito slovami začína Exupéry, schovaný za postavu pilota, rozprávať svoj slávny príbeh. Jeho detskú spomienku na fascináciu faktom, že veľhady kráľovské svoju korisť nerozhryzú, ale prehĺtajú, sprevádza ikonická kresba autorovho prvého obrázku v živote. Dospelí v ňom vidia len klobúk, preto im vtedy šesťročný Exupéry na vysvetlenie vytvorí obrázok číslo 2, ktorý odhaľuje vnútro veľhada. Napriek tomu ale dostane radu, nech kreslenie vymení za niečo dôležitejšie, čo ukazuje, že dospelí nechápu svet detskej fantázie.

Ale nemusí to tak byť. Práve preto sme vytvorili personalizované prívesky a náramok s motívom slona vo veľhadovi, vďaka ktorým si aj v dospelosti pripomeniete, ako prínosné je sa niekedy pozrieť na svet detskými očami.

Strieborný prívesok Malý princ so slonom a gravírom
Strieborný vykrojený prívesok so slonem Malý princ

„Prosím… nakresli mi ovečku!“

Keď pilot rozprávač stroskotá uprostred Sahary, stretne hlavnú postavu celého príbehu aj našej kolekcie – Malého princa so žiarivo zlatými vlasmi – ktorý žiada kresbu ovečky. Lenže pilot, ktorého v detstve od kreslenia odradili, sa ospravedlňuje, že kresliť nevie. To princovi vôbec nevadí, takže mu nakreslí tri varianty ovečky, s ktorými malý hrdina nie je spokojný. Až na štvrtý raz sa pilotovi podarí vytvoriť obrázok ovečky v debničke, ktorý princovi rozžiari oči. Iskra priateľstva je zažehnaná a Malý princ sa pustí do rozprávania, ako sa zo svojej planétky dostal až na veľkú zemskú púšť...

Strieborný náhrdelník s krabicou Malý princ
Strieborný náhrdelník s krabicou Malý princ

„Aká ste krásna!“

Malý princ sa narodil a býval na planétke o niečo väčšej než dom. Každý deň pravidelne vytrhával výhonky baobabov, ktoré by inak jeho domov úplne zamorili. A raz mu na planétke vyrástla koketná kvetina. Bola krásna, ale márnivá a pyšná. Princ sa o ňu staral, zalieval ju a večer na ňu dával sklenený poklop, aby jej nebola zima. Bol však nešťastný z jej uštipačných poznámok. Aj keď ho milovala, nevedela to dať veľmi dobre najavo, a tak ju jedného dňa so smútkom v srdci opustil a vydal sa na cestu naprieč vesmírom.

Oválny prsteň s gravírom ruže Malý princ
Oválny prsteň s gravírom ruže Malý princ

„Vtom sa zjavila líška.“

Princ postupne navštevoval rôzne asteroidy, na ktorých stretol kráľa, márnivca, pijana, biznismena, lampára a zemepisca, ktorý mu odporučil navštíviť planétu Zem. Tam sa princ ocitol v záhrade plnej rozkvitnutých ruží a rozplakal sa nad smutným zistením, že jeho kvetina vôbec nie je tak jedinečná, ako tvrdila. Lenže potom spoznal múdru líšku, ktorá ho poučila o význame priateľstva. A vďaka tomu zistil, prečo je práve jeho ruža tá jediná na svete:

„Čas, ktorý si strácal pre svoju ružu, robí tvoju ružu takou dôležitou.“

„Ty budeš navždy zodpovedný za všetko, čo si skrotíš. Si zodpovedný za svoju ružu...“


Náušnice Malý princ a líška
Strieborný prívesok Malý princ s líškou a gravírom

„Ty budeš mať také hviezdy, aké nemá nikto...“

Teraz sa vraciame späť na Saharu, kde Malý princ rozpráva rozprávačovi svoj príbeh. Sú bez vody a jedla už ôsmy deň, keď sa pilotovi podarí opraviť lietadlo. Lenže princ má iný plán – potrebuje sa vrátiť za svojou milovanou ružou, pretože už vie, že je za ňu zodpovedný. A keďže je v skutočnosti jeho domovom jedna malá hviezda, nechá sa na Zemi uštipnúť hadom, aby sa mohol dostať domov.

„Keď budeš v noci hľadieť na nebo, bude sa ti zdať, akoby sa všetky hviezdy smiali, pretože ja budem bývať na jednej z nich, pretože ja sa budem na jednej z nich smiať. Ty budeš mať hviezdy, ktoré sa vedia smiať.“


Strieborné náušnice v tvare hviezdičiek Malý princ
Náhrdelník s hviezdami Malý princ

Letec je jeho odchodom zasiahnutý, ale chápe, že sa muselo stať. Odvtedy v noci rád počúva a pozoruje hviezdy, pretože v nich vidí svojho malého priateľa so zlatými vlasmi.

„A keď sa utešíš (človek sa vždy uteší), budeš rád, že si ma poznal. Budeš navždy mojím priateľom. Budeš mať chuť smiať sa spolu so mnou. A zavše otvoríš oblok iba tak pre potešenie... A tvoji priatelia budú veľmi prekvapení, že ťa vidia, ako sa pri pohľade na nebo smeješ. Vtedy im povieš: „Áno, hviezdy ma vždy rozosmejú.“

Príbeh Malého princa ukrytý v šperkoch

Šperky inšpirované literatúrou a filmami v Eppi úplne zbožňujeme, pretože majú dôležitú pridanú hodnotu. Sú to modely, ktoré ukrývajú hlboké myšlienky, ktoré chcú mať ich nositelia a nositeľky stále na pamäti. Veríme, že modely z našej kolekcie budú robiť radosť vám i vašim blízkym v podobe darčeka na akúkoľvek príležitosť.

Či už dáte prednosť minimalistickým kúskom s hviezdičkami, alebo zvolíte do detailu prepracované náhrdelníky, prstene, šnúrkové náramky alebo náušnice s motívmi tých najdôležitejších postáv z celého príbehu, nezabudnite na slová múdrej líšky:

„Tu je moje tajomstvo. Je veľmi jednoduché: dobre vidíme iba srdcom.
To hlavné je očiam neviditeľné.“

  • Náramok Malý princ so slonom a gravírom
    Náramok Malý princ so slonom a gravírom
  • Náušnice Malý princ a líška
    Náušnice Malý princ a líška
  • Náhrdelník s krabicou Malý princ
    Náhrdelník s krabicou Malý princ
  • Strieborný náramok s hviezdami Malý princ
    Strieborný náramok s hviezdami Malý princ
  • Strieborný vykrojený prívesok so slonem Malý princ
    Strieborný vykrojený prívesok so slonem Malý princ
  • Skrutkovacie náušnice v tvare hviezdičiek Malý princ
    Skrutkovacie náušnice v tvare hviezdičiek Malý princ

Oficiálna kolekcia Malý princ

Newsletter

Okrem článkov ponúkame aj množstvo akcií, zliav a súťaží.

Chcete o nich vedieť ako prvý? Stačí sa prihlásiť k nášmu newsletteru.

Emailovú adresu ste nezadali správne.

Musíte súhlasiť s podmienkami.

Témy, o ktorých píšeme

  • Čítať túto tému

    Všetko o šperkoch

  • Čítať túto tému

    Zásnuby

  • Čítať túto tému

    Všetko o svadbe

  • Čítať túto tému

    Ako na darčeky