Nech žije Viva Magenta! Majte šperk vo farbe roka 2023

Vedeli ste, že každému roku dominuje iná farba? Americká spoločnosť Pantone už pekných pár rokov vyhlasuje odtieň, ktorý reprezentuje nasledujúcich dvanásť mesiacov a ovplyvňuje mnohé trendy. Musíme uznať, že tohtoročná farba sa naozaj podarila a obzvlášť šperkom nesmierne pristane!

Zoznámte sa, Viva Magenta

Kreatívnu a harmonickú Veri Peri, ktorá kraľovala roku 2022, vystriedala výrazná a živočíšna Viva Magenta. Táto červená farba je inšpirovaná prírodným karmínovým farbivom, ktoré v sebe ukrýva tóny fialovej, ružovej i fuchsiovej. Výsledkom je malinovo červený odtieň, plný elánu, sily a energie, ktorú celý svet potrebuje, aby si vydobyl optimistickejšiu budúcnosť. Je to farba slobody, ale aj odvahy žiť život podľa vlastných pravidiel a nebáť sa vystúpiť z komfortnej zóny.

„Ide o nekonvenčný odtieň pre nekonvenčnú dobu, ktorý nám môže ponúknuť novú víziu.“ Tak výber tohtoročnej farby okomentovala Leatrice Eiseman, výkonná riaditeľka Pantone. A my absolútne súhlasíme.

Viva Magenta šperky? Je z čoho vyberať

Možno budete prekvapení, koľko šperkov s červenými drahokamami máte na výber. Odtieňom Viva Magenta hovorí mimoriadne cenný rubín, ktorý je považovaný za kráľa drahokamov. S rubínovými šperkami tento rok získate pozitívnu energiu a odhodlanie naplno vyjadriť svoju osobnosť.

Rubínový náhrdelník s diamantmi
Náhrdelník s vášnivým rubínom v magentovej farbe decentne dopĺňajú trblietavé diamanty.
Visiace náušnice s rubínovými srdiečkami
Viva Magenta pristane aj minimalistickému dizajnu týchto srdiečkových náušníc.

Karmínovo zafarbené kamene nájdete aj pri spinele a turmalíne, ktorého červený variant sa volá rubelit práve preto, že sa farebne veľmi podobá vyššie spomínanému rubínu. A, samozrejme, nesmieme zabudnúť ani na granát, ktorý v minulosti preslávil české územie, ako nálezisko tých najkrajších granátov na svete.

Prsteň s emerald turmalínom a diamantmi
Pastelovo sfarbený turmalín alebo červený rubelit je jedným z najvzácnejších turmalínov.
Minimalistický náhrdelník s granátom
Náhrdelníku dominuje červený granát v neobyčajnom trojuholníkovom tvare.

Krásna sama osebe, dokonalá v mnohých kombináciách

Viva Magenta sa skvelo kombinuje s rôznymi inými farbami. Vďaka tomu nemusíte svoju šperkovnicu hneď naplniť celou armádou nových červených šperkov. Stačí jeden magentový kúsok a úspech je zaručený!

Modely s malinovo červenými drahokamami úžasne vyniknú, ak ich doplníte niečím svetlým. Ideálny kontrast vytvoria v kombinácii s diamantovými šperkami, ale aj s úplne jednoduchými minimalistickými kúskami. Alebo sa na to vrhnite z opačného konca a doplňte ich smaragdovými šperkami - spojenie tmavozelenej s magentovou vás ihneď prenesie do blízkosti pôvabných a voňavých malinových kríkov.

Minimalistická strieborná pozlátená retiazka
Nežná retiazka je skvelá na vrstvenie s akýmkoľvek iným drahokamovým šperkom, ale dá sa nosiť aj samostatne.
Kruhové náušnice s diamantmi a smaragdmi
Tmavozelené smaragdy vytvoria s magentovými drahokamami dokonalý kontrast.

Ak chcete výrazne červený šperk zjemniť a zľahka utlmiť, podarí sa vám to, keď ho doplníte drahokamami v zemitých odtieňoch, ako sú salt and pepper, hnedé či champagne diamanty.

Milovníčky a milovníci monochromatického štýlu sa tiež môžu tešiť. Drahokamy v odtieni Viva Magenta vyzerajú absolútne úžasne aj v sprievode rovnako alebo podobne sfarbených drahokamov. Preto sa nebojte spárovať červené s fialkovými a ružovými drahokamami. Príkladom takejto kombinácie sú unikátne náušnice v cluster štýle, ktoré zdobí červený rubín, ružový turmalín, fialový tanzanit a iskrivý diamant.

Cluster náušnice s turmalínom, tanzanitom, rubínom a diamantom

Chystáte svadbu? Vyfarbite sa do magentovej!

Zaujal vás odtieň Viva Magenta? Rezonuje vami posolstvo tejto farby? Plánujete tento rok vstúpiť do manželstva so svojou drahou polovičkou? Ak ste odpovedali trikrát áno, nie je nad čím premýšľať! Zvoľte si farbu roka 2023 ako svadobnú farbu. Je flexibilná, dodá potrebnú „šťavu“ a zároveň perfektne zvýrazní bielu svadobnú róbu.

Zahaľte do magentových šiat družičky, družbom uviažte ladiacu kravatu a do svadobných kvetov zakomponujte karmínové ruže alebo pivonky. A ak ste naozajstný detailista, čo chce mať všetko zladené do poslednej bodky, zvážte aj svadobné obrúčky s dotykom Viva Magenta. Napríklad eternity prsteň s diamantmi a rubínmi alebo model s rubínovým srdcom.

Prsteň s rubínovým srdcom
Prsteň zdobí červený rubín v tvare srdca v lunetovom osadení.
Dámska eternity obrúčka s diamantmi a rubínmi
Dámskemu eternity prsteňa kraľujú diamanty a rubíny v neobvyklom osadení.
Čo hovoríte na tohtoročnú farbu? Trafila sa vám do vkusu? Alebo dávate prednosť menej výrazným odtieňom? Či tak alebo onak, trocha farieb do života nikdy nezaškodí! Aj v podobe šperku s červeným drahokamom v odtieni Viva Magenta.

Newsletter

Okrem článkov ponúkame aj množstvo akcií, zliav a súťaží.

Chcete o nich vedieť ako prvý? Stačí sa prihlásiť k nášmu newsletteru.

Emailovú adresu ste nezadali správne.

Musíte súhlasiť s podmienkami.

Témy, o ktorých píšeme

  • Čítať túto tému

    Všetko o šperkoch

  • Čítať túto tému

    Zásnuby

  • Čítať túto tému

    Všetko o svadbe

  • Čítať túto tému

    Ako na darčeky